Hírek

KLÍMAVÉDELMI TANULMÁNYI VERSENY ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK

2020.12.11.

A klímavédelemmel foglalkozó szakemberek szerint a szemléletformálást és a témával kapcsolatos érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni, ezért az elmúlt hetekben a város 350 általános iskolása a projekt keretén belül tanulmányi versenyen vett részt. A rendhagyó tanórák során a diákok megismerkedhettek az éghajlatváltozás okán felmerülő változásokkal, problémákkal, emellett elsajátíthattak néhány jó gyakorlatot, amit saját életükben is hasznosítani tudnak. Megszerzett ismereteikről tudásfelmérő kérdőívet töltöttek ki a tanulók, a kitöltők közül a legszerencsésebbek hasznos ajándékokat nyerhettek.

További képek az eseményről a Galériában találhatók. 


Hírek

KLÍMAPONT AZ AKTÍV PARKBAN 

2020.08.19.

A városi klímastratégiai projekt szakértői ma délután az Aktív Parkban, az ún. Klíma-Ponton várták a klímavédelem iránt érdeklődő látogatókat. A klímavédelmi totó kitöltői ajándéksorsoláson vehettek részt, a gyermekeket játékos feladatlapokkal várták a szervezők.

A Széchenyi 2020 program keretében Tamási Város Önkormányzata 5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2018-00203 azonosítószámú, "Tamási város helyi klímastratégiájának kidolgozása és a település lakosságának klímatudatosságát erősítő szemléletformálás" című projektjét.

A pályázat keretében kidolgozott és a képviselőtestület által a közelmúltban elfogadott Tamási város klímastratégiájának célja a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, a hatások mérséklése, az alkalmazkodó-képesség javítása, valamint a legfontosabb beavatkozási igények meghatározása volt. A klímastratégia a https://klimastrategia.tamasi.hu/ oldalon olvasható. Az elkészült anyag kiemelten foglalkozik a klímatudatos lakossági magatartás erősítésének lehetőségeivel, a lakóépületek energiahatékonyabbá tételével, a mezőgazdasági területek megfelelő vízgazdálkodásával, de nagy hangsúlyt kap a kerékpáros- és közösségi közlekedés fejlesztése is.

Tamási Város Önkormányzata nevében Porga Ferenc polgármester fontos mérföldkőnek nevezte a város számára évtizedekre irányt mutató dokumentum létrehozását. Emlékeztetett, hogya klímatudatosság erősítését kiemelt feladatának tekinti a város vezetése. "Bízunk benne, hogy a városi klímastratégiában megfogalmazott célok és intézkedések, valamint a maihoz hasonló szemléletformáló rendezvények együttes hatására erősödni fog a lakosság, az intézmények és a vállalkozások környezet- és klímatudatos tevékenysége."

A projektet megvalósító szakértők nevében dr. Fegyveres Fiskál Gábor, a Dipol Csoport ügyvezetője kifejtette, hogy az ilyen típusú szemléletformáló rendezvényeket mindig nagy lakossági érdeklődés övezi, hiszen a résztvevők itt közérthető módon kaphatnak információkat arról, hogy mit tehetnek közvetlen környezetükért.

További képek az eseményről a Galériában találhatók.


Hírek

ELKÉSZÜLT TAMÁSI VÁROS KLÍMASTRATÉGIÁJA

2020.07.27.

A pályázat keretében kidolgozott és a képviselőtestület által elfogadott Tamási város klímastratégiájának célja a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, a hatások mérséklése, az alkalmazkodó-képesség javítása, valamint a legfontosabb beavatkozási igények meghatározása volt.

A klímastratégiai dokumentum megalkotásáért felelős munkacsoport tagjai az általános adatgyűjtésen kívül lakossági és szakterületi kérdőívezést végeztek, valamint az ipari és a mezőgazdasági szektor egy-egy szereplőjével készítettek interjút.

Az elkészült stratégia kiemelten foglalkozik a klímatudatos lakossági magatartás erősítésének lehetőségeivel, a lakóépületek energiahatékonyabbá tételével, a mezőgazdasági területek megfelelő vízgazdálkodásával, ugyancsak nagy hangsúlyt kap a kerékpáros és közösségi közlekedés fejlesztése is a dokumentumban.


Hírek 

KLÍMAVÉDELEM TAMÁSIBAN - VÁRJUK A LAKOSSÁG VÉLEMÉNYÉT!

2020.03.25.

Az elmúlt hetekben komoly szakmai munka folyt városunkban a klímavédelem területén is, melynek köszönhetően elkészült Tamási klímastratégiájának első változata. Most a lakosságon a sor, hogy véleményezze a dokumentumot, hozzászólásaival segítse a szakértői csapat munkáját.

A dokumentum itt olvasható:

Kérjük, segítsék a szakemberek munkáját véleményükkel, hiszen a klímastratégia Önökkel Önökért készül!

Hozzászólásaikat 2020. április 10-ig a suto.eva@innovtamasi.hu e-mailcímre várjuk.